64-річний чернець-індуїст Свамі Нарасингха заснував на узбережжі індійського штату Карнатака перший в світі монастир для серфінгистів, передає Седмиця.Ru.

Мешканці цієї незвичайної обителі поєднують молитву з серфінгом, який на думку С.Нарасингхи, є свого роду духовним досвідом і по-справжньому зрозумілий лише тим, хто має індійське коріння і духовну освіту, пише британська газета "Дейлі телеграф".

Засновник монастиря народився в американському штаті Флорида. Будучи підлітком, він почав займатися серфінгом а в кінці 1960-х став ченцем. У 1994 році С.Нарасингха заснував громаду поблизу індійського міста Майсур, в якій зараз трудяться близько 150 ченців. Ідея учити своїх послідовників серфінгу прийшла до нього чотири роки тому.

Відео дня

День в цій общині починається в чотири години ранку з молитви, а потім ченці починають відточувати навички серфінгистів, приваблюючи численних хлопчиків з місцевих рибальських сімей. "Серфінгова" громада вегетаріанська, її члени не палять, не п`ють спиртних напоїв і вимагають від своїх гостей зберігати подружню стриманість під час перебування в громаді.