Буддійський лідер, консультант Міжнародного Бюро миру в Женеві та знаний миротворець сучасності Дзюнсей ТЕРАСАВА вважає, що українцям потрібна нова національна ідея, яка б полягала у відродженні скіфської ідентифікації. Це допоможе вирішити суспільно-політичні негаразди України. Таку думку він висловив в інтерв’ю кореспонденту УНІАН на заходах до Міжнародного Дня Ненасильства у Києві.

«Нині всі живуть у замкненому колі дуалізму: влада - опозиція, друг – ворог. Наприклад, такий вид дуалізму, який тут процвітає: проросійська проти проєвропейської позиції.  І у самому українському суспільстві: ті, хто за російську мову - ті, хто проти неї. І таких протистоянь багато: православні – греко-католики, Київський Патріархат (УПЦ) – Московський Патріархат (УПЦ), західні – східні регіони України». На думку Терасави-сан, дуалізм проявляється у поділі на прихильників проросійського та проамериканського блоків, а у світі - використовується  для того, щоб зіткнути нації, розділити їх.

«Проблема кризи українців у тому, що вони не відчувають себе членами одного суспільства» - сказав буддійський монах.

Відео дня

За словами Дзюнсея Терасави, вся ця ситуація накручується на спіраль дуалізму, що призводить до того, що люди втрачають відчуття загальнолюдської колективної ідентичності, навіть у рамках однієї країни.

«Духовна приємливість та ідея ненасильства є дуже древньою. Ідею ненасильства проповідували і древні скіфи,  й Будда, й Ісус Христос. Спадкоємність цієї лінії ненасильства було продемонстровано під час путчу в колишньому СРСР у 1991 році та під час Помаранчевої революції у 2004», - сказав Д.ТЕРАСАВА.

Додамо, що після святкування Міжнародного дня ненасильства в Україні, буддійський лідер вилетів до Женеви.

Там, у представництві ООН, він сподівається зустрітися з Михайлом ГОРБАЧОВИМ, доповідь якого зплановано на 5 жовтня. Терасава-сан не може зустрітися з ним в Росії, оскільки він там персона нон-грата. На думку Дзюнсея ТЕРАСАВИ, М.ГОРБАЧОВ був  втіленням ненасильницьких перетворень у XXI ст.

«Він попередив ядерну війну та створив можливість для мирного перетворення усієї Європи, як і не допустив кроваву громадянську війну під час зникнення Радянського Союзу», - вважає буддійський лідер.