Починаючи з вечора неділі, 9 серпня, буддисти з більш як 40 країн світу проводять спільну медитацію протягом трьох днів та ночей. Як повідомили УНІАН у релігійному центрі українського об`єднання буддистів Карма Каг`ю, у медитації беруть участь понад 500 центрів буддизму Діамантового шляху.

Всесвітній медитаційний марафон бере початок в Іменштаті, на півночі Альп, де проходить 17-й міжнародний літній курс за участю 3 тисяч осіб. Тибетський учитель Шераб Гьялцен Рінпоче та датчанин лама Оле Нідал почали цю медитацію з учасниками курсу ввечері, 9 серпня. Медитація транслюється через Інтернет. Учасники медитації повторюють мантру співчуття "Ом мані пеме хунг" протягом 72-х годин. Повторені мантри будуть підраховані та підсумовані на міжнародному літньому курсі в Іменштаті. Організатори сподіваються зібрати понад 100 мільйонів мантр. Буддисти упевнені, що ця практика розвиває співчуття, а також позитивно впливає на суспільство в цілому. "Мова йде не про жалість", - пояснює Оле Нідал і додає, що співчуття в буддизмі скоріше означає приносити користь всім істотам.

“Починати змінювати світ потрібно починати з себе. До того ж доведено, що буддійська медитація позитивно впливає на емоційний стан, поліпшує загальне самопочуття. Медитація справді змінює людей”, - зазначив голова буддійського центру Карма Каг`ю Києва Володимир Захаров.

Відео дня