Україну відвідав глава однієї з головних течій тибетської буддиської традиції Карма Каг`ю - Кармапа 17-ий Трінле Тхає Дордже. Як повідомили УНІАН у прес-службі цього релігійного напрямку,  глава тибетських буддистів впродовж минулого тижня відвідав буддійські центри «Для практикуючих буддистів кожна зустріч з учителем дуже важлива. Вона має особливе значення для практики медитації та розвитку таких чеснот як співчуття, відкритість, щедрість. Адже для нас вчитель чи лама представляє Будду - стан ума, потенціал, який ми прагнемо в собі відкрити», - зазначив президент Карма Кагью в Україні Томаш ФРІДМАН.

Як зазначили у прес-службі тибетських буддистів, Кармапа висловив задоволення з того, що повчання Будди знайшли своїх прихильників в Україні, а також побажав своїм учням ентузіазму в буддиській практиці.

Як додали в Релігійному центрі Українського об`єднання буддистів лінії Карма Каг`ю, за неофіційними даними в нашій країні нараховується близько 20 тисяч буддистів різних напрямків.

Відео дня

Кармапа відвідує Україну вже вдруге, перший його візит відбувся в 2005 році.

Довідка УНІАН

Кармапа 17-ий Трінле Тхає Дордже - глава традиції Карма Каг’ю, яка належить до одного з чотирьох основних напрямків тибетського буддизму Ваджраяни, започаткованого в XI столітті. Для тибетців Кармапа – „Дорогоцінність, що виконує побажання”. Західні буддисти бачать в ньому вчителя, який передає учням позачасові повчання щодо пізнання власного розуму.

За пророцтвом саме Кармапа згодом стане шостим Буддою.

Кармапа був першим практиком Тибету, який започаткував традицію свідомого переродження. Згідно традиції, після закінчення життя в одній фізичній формі, Кармапа свідомо перевтілюється у нове тіло, щоби допомагати людям на шляху до досягнення стану пробудження. Лінія Кармап безперервно триває з XII століття, резиденція яких розташована в Калімпонгу (Індія).