Головний собор Церкви Англії / ru.wikipedia.org

За даними останнього соціологічного дослідження, в Англіканській церкві Британії загострилася проблема душевного здоров'я священиків – вона вийшла на перший план разом з проблемою самотності.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на christiantoday, старше духівництво Англіканської церкви Британії, як показують дані опитування, проведеного соціологічною службою Church Urban Fund, згадує душевне здоров'я священиків в числі головних проблем, яка за своєю серйозністю поступається лише проблему самотності. При цьому понад 60% опитаних називають цю проблему «головною» або «серйозною» у переліку своїх тривог.

В обстановці нинішніх скорочень фінансування медичних послуг в країні, священноначалію на місцях доводиться самостійно справлятися з кризою здоров'я, тим більше що тривога з приводу душевного здоров'я священиків зросла на 20% за останні два роки, за даними звіту.

Відео дня

Дослідженням, проведеним у вересні-жовтні минулого року, було охоплено понад тисячі представників старшого духовенства Англіканської церкви в країні. Дані звіту свідчать, що самотність і відчуження священиків стало предметом особливої стурбованості серед духовенства, бо 76% опитаних назвали цю проблему «головною» або «серйозною» у переліку своїх тривог, що на 18% вище, ніж в останньому опитуванні 2011 року.

Тім Торнтон (Tim Thornton), єпископ Ламбетський, зазначає, що дані цього соціологічного дослідження підтверджують високу чуйність Англіканської церкви у відповідь на потреби громад і парафій.