Пастор із США відкрив першу в світі VR-церкву / espreso.tv

Пастор Ді Джей Сото проводить свої проповіді з допомогою соціального сервісу віртуальної реальності AltSpaceVR.

Наразі він намагається переконати релігійних лідерів, що майбутнє релігії - у віртуальному просторі, і тому потрібно інвестувати в створення розгалуженої мережі VR-церков, повідомляє "Еспресо" з посиланням на Wired.

Американський пастор Ді Джей Сото заснував VR-церкву, яка користується популярністю не тільки у вірян, а й у атеїстів. Він проводить свої проповіді з допомогою соціального сервісу віртуальної реальності AltSpaceVR, яка дозволяє користувачам Oculus Rift, HTC Vive і Samsung Gear VR перебувати в єдиному віртуальному просторі.

Відео дня

За кілька місяців до знайомства з віртуальною реальністю, Сото звільнився з церкви, в якій служив, і вирішив стати "християнським антрепренером".

Він продав свій будинок і майже все майно, купив 9-метровий трейлер, і разом з дружиною і п'ятьма дітьми зібрався в подорож по найвіддаленіших куточках Америки, щоб нести релігію в маси. Однак, влітку 2016 року він дізнався про існування AltSpaceVR.

Сервіс віртуальної реальності виявився саме тим, що було потрібно Сото. Уже через два дні після приєднання до платформи, він виступив там зі своєю першою проповіддю. Після чого став регулярно проводити служби, на які збиралося все більше аватарів.

2

Крім тих, хто зазвичай приходить до церкви, на віртуальній проповіді можна було зустріти і атеїстів, яких зацікавило подібне застосування високих технологій. Через 10 місяців Сото заснував першу в світі VR-церкву.

Сото вітає у своїй церкві дискусії, хоча і уникає особливо болючих тем для вірян, на кшталт, заборони абортів. Зате всіляко заохочує суперечки на тему: "Наука проти релігії", дозволяючи всім учасникам коректно наводити свої аргументи. На його думку, люди вільніше висловлюють свою думку, коли ховаються за аватарами.

Проповідник збирається організувати краудфандінгову компанію, щоб залучити кошти для розширення свого релігійного проекту. У планах - створити невеликий "всесвіт" в AltSpaceVR, де можна було б потрапити в біблійний світ і своїми очима побачити історію Давида і Голіафа.