Адвентистська семінарія в Чорниці / uuc.adventist.ua

Румунський Адвентистський Теологічний Інститут, вищий навчальний заклад адвентистів сьомого дня у Черниці, тепер є офіційною частиною освітньої системи країни. Президент країни Клаус Йоханнис наприкінці минулого року підписав указ про акредитацію відповідно до закону, надавши школі можливість стати Адвентистським університетом, повідомляє офіційний сайт Церкви АСД в Україні.

Уперше в своїй історії вищий навчальний заклад церкви адвентистів сьомого дня в Румунії є частиною національної системи освіти і має ті ж права, що і всі інші румунські акредитовані університети. Це включає право проводити іспити з бакалаврату та керувати магістерськими програмами.

Студенти адвентистського університету також будуть користуватися тими ж правами, що і їх однолітки з усіх інших акредитованих університетів. Зміна назви Адвентистського Теологічного Інституту на Адвентистський Університет відповідає освітньому профілю закладу, який, окрім своєї програми пастирського богослов'я, навчає майбутніх соціальних працівників, а також вихователів дитячих садків і вчителів початкової школи.

Відео дня

У квітні 2015 року була отримана акредитація ARACIS (Національна рада з академічної оцінці й акредитації шкіл вищої освіти) відповідно до діючих правових вимог. Після того, як румунський Адвентистський теологічний інститут представив офіційний запит, освітні органи Румунії запустили законопроект про організацію Університету адвентистів сьомого дня  Черніці. Законопроект обговорювали і прийняли обидві палати парламенту Румунії, а потім включили до останнього Офіційного випуску Бюлетеня 29 листопада.