У Вірменської Апостольської Церкви висвятили диаконису / civilnet.am

Ані-Крісті Манвелян, 24-річна анестезіолог за світською професією, була висвячена в сан диаконисы главою Вірменської Апостольської Церкви в Ірані архієпископом Себухом Саркісяном. Про це повідомляє "Благовіст-Інфо".

Рукоположення відбулося в тегеранському соборі святого Саркіса ще 25 вересня 2017 року, проте ЗМІ отримали достовірну інформацію з цього приводу тільки зараз, в середині січня.

Ані-Крісті Манвелян, повідомляється в блозі oxbridgepartners.com, була мирянкой і не перебувала в якій чернечій громаді. Її рукоположення відбулося незважаючи на те, що ВАЦ поки що офіційно не відновила древній чин дияконіс.

Відео дня

«Те, що я зробив, знаходиться в повній відповідності з Переданням Церкви», - заявив архієпископ Себух Саркісян, єпархія якого знаходиться в юрисдикції Кілікії католікосата. Ієрарх також зазначив, що він зробив цю хіротонію з метою активізувати участь жінок у літургійному житті Церкви».

Раніше відновити чин дияконіс постановила Олександрійська Православна Церква. Таке рішення синод Олександрійського патріархату прийняв у листопаді 2016. З метою подальшого вивчення цього питання була створена спеціальна комісія.