Мормони посмертно охрестили 20 жертв Голокосту / pixabay.com

Члени Мормонської церкви в США посмертно охрестили десятки жертв Голокосту й померлих батьків ряду публічних фігур, таких як Стівен Спілберг і Дональд Трамп. Про це повідомляє проект "Єврейські новини" з посиланням на "Ynetnews".

Хрещення померлих практикується Церквою Іісуса Христа Святих останніх днів з середини XIX століття. Мормони вірять, що охрещена посмертно людина знаходить вічне життя. При цьому вони вважають, що душі померлих самі вирішують, чи брати їм хрещення, тому не розцінюють цей обряд образливим для представників інших релігій.

Колишня парафіянка Мормонської церкви Хелен Редкі вивчає списки посмертно охрещених людей вже два десятиліття. У 2012 році вона повідомила, що мормони хрестили Симона Візенталя та його батьків, що викликало скандал серед іудеїв.

Відео дня

Згідно з останньою доповіддю Редкі, за останні п'ять років мормони посмертно охрестили щонайменше 20 жертв Голокосту, а також акторів Хамфрі Богарта, Мерилін Монро, предків Кім Кардашян, Керрі Фішер, Джона Маккейна, Майкла Пенси і королеви Єлизавети. Крім того, були знову зроблені спроби охрестити Симона Візенталя.

Раніше Мормонська церква заявляла, що церемонії над людьми, які не є родичами мормонів, суперечать політиці й будуть анульовані. Мормони стали регулярно приймати від єврейських громад списки жертв Голокосту, яких не слід хрестити.

Однак нові дослідження свідчать про те, що практика посмертного хрещення людей, які не мають відношення до мормонів, триває донині. На думку активістки, спостерігачі Мормонської церкви недостатньо уважно стежать за списками охрещених, оскільки вони пропустили 20 євреїв.