Сара Маллэлли / blagovest-info.ru

Королева Великобританії й одночасно глава Церкви Англії Єлизавета II затвердила призначення новим єпископом Лондонським 55-річну Сару Маллеллі, яка зараз служить вікарним єпископом Кредитонським в Ексетерській єпархії. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра Великобританії.

Як повідомляється, з початку 2018 року Маллеллі змінить Річарда Чартреса на посаді Лондонського єпископа - третя за значимістю посада Церкви Англії після архієпископа Кентерберійського, який є духовним главою цієї церкви, архієпископа Йоркського.

Маллеллі придбала початкову популярність у Сполученому Королівстві як не священнослужителя, а держслужбовця, коли в 1999 році стала наймолодшим керівником управління з роботи з середнім медичним персоналом у британському міністерстві охорони здоров'я. У 2001 році вона була висвячена в священики і через три роки, покинула роботу в уряді та приступила до пастирської діяльності в лондонському районі Саттон. Пост єпископа Кредитонського Маллеллі займає з 2015 року.

Відео дня

Сара Маллеллі, приступаючи до обов'язків єпископа Лондонського, стане найбільш високопоставленим священнослужителем-жінкою в історії Церкви Англії.