У Мумбаї Далай-лама прочитав лекцію / savetibet.ru

Далай-лама відвідав Мумбаї (Індія), де в конференц-залі «Сомайя» його чекали 350 молодих людей. Про це повідомляє фонд "Збережемо Тибет".

"Ми суспільні тварини, і нам потрібні друзі. Але дружба будується на довірі, яка виникає в результаті турботи про інших. Довіру не купити за гроші й не добути за допомогою грубої сили. Її джерело – душевна теплота, якою наша сучасна матеріалістична система освіти нехтує. Нас також не вчать, як приборкувати свої руйнівні емоції. Таким чином, я усвідомив, що знання, які принесли в Тибет вчителя Наланди, можуть послужити добру службу нашому неспокійному світу", - сказав Далай-лама.

Він також додав, що, на його думку, спокій не залежить від матеріальних благ.

Відео дня
2

"Я виявив, що всупереч матеріальному прогресу в західних країнах люди схильні до колосального стресу й тривожності. Ніхто не бажає проблем, і все ж, як видається, більшість з них ми створюємо своїми руками. Збуджувальні емоції руйнують спокій розуму, погано позначаються на здоров'ї, сіють розбрат у сім'ї та спільноти", - розповів він.

Далай-лама зазначив, що, хоча звучить чимало закликів до миру, навколо повно насильства і все ще існує ядерна зброя. На його думку, мало просто мріяти про її усунення, необхідно скласти поетапний план повного ядерного роззброєння і твердо його дотримуватися. Він додав, що був нескінченно радий дізнатися, що Нобелівська премія миру цього року присуджена Міжнародній кампанії із заборони ядерної зброї.