Вид на Янгон / AP

В Янгоні 29 листопада Папа Римський зустрівся з верховною радою буддійських ченців «Сангха» на чолі з високоповажним Бхаддантой Кумарабхивамсой. Зустріч пройшла в центрі «Каба Айя», де розташована однойменна пагода; на ній був присутній міністр релігійних справ і культури Туру У Анг Коу, повідомляє Радіо Ватикану.

Ця зустріч, - підкреслив Папа Франциск, звертаючись до буддистів, - є «важливим приводом для того, щоб оновити і зміцнити узи дружби й поваги між буддистами й католиками, а також щоб утвердити наше зобов'язання на користь миру, поваги до гідності людини та справедливості для кожного чоловіка і кожної жінки». Захищаючи ці цінності, «ми допомагаємо буддистам, католикам і всім людям боротися за велику гармонію в їх громадах», - зазначив він.

На основі відповідних релігійних традицій, додав Папа, «ми знаємо, що існує шлях, що веде вперед, шлях, що веде до зцілення, до розуміння і поваги один одного, і цей шлях заснований на співчутті і любові».

Відео дня

«Я висловлюю повагу всім, хто тут, у М'янмі, живе згідно з релігійними традиціями буддизму, через вчення Будди і старанне свідоцтво численних монахів і монахинь народ цієї землі навчився цінностям терпіння, терпимості і поваги до життя, так як і духовності», - сказав Папа.