Коптський храм / planetofhotels.com

У коптських церквах по всьому Єгипту звучав поминальний дзвін за жертвами теракту в мечеті на Синайському півострові. Про це повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today".

Опівдні 25 листопада дзвони коптських церков задзвонили на знак солідарності з єгипетськими мусульманами, сотні яких загинули напередодні в результаті нападу терористів на мечеть в селі Ер-Рауда на півночі Синаю.

Число убитих перевищила 300 чоловік, що робить теракт 24 листопада найбільш смертоносним за всю історію Єгипту. Терористи спочатку підірвали бомбу в суфійській мечеті, а потім стали обстрілювати парафіян з вогнепальної зброї. Обстрілу також зазнали карети швидкої допомоги, які поспішили до місця теракту. Серед загиблих – велика кількість дітей і людей похилого віку.

Відео дня

Напад на мечеть послідовників суфізму – який радикальні суніти вважають єрессю – послідував після неодноразових терактів у християнських церквах Єгипту.

Повідомляючи про дзвін дзвонів у пам'ять про жертв терористів, глава коптської єпархії у великій Британії єпископ Ангелос написав у своєму «Твіттері»: «Напад на мечеть показав, що різні люди, різні громади, різні релігії виявляються перед обличчям одного й того ж безглуздого руйнування та страждання».

Серед тих, хто засудив теракт – генеральний секретар Всесвітньої ради Церков Олаф Фюксе Твейт, який направив з цього приводу листа верховному імаму каїрського ісламського університету «Аль-Азхар» Ахмаду ат-Таібу.

«Ми маємо засудити напад на наших мусульманських братів і сестер як акт кричущої неповаги до людського життя, що викликає біль, оскільки жертвами стали напоказ, - написав пастор Твейт. – Ми знаходимося поруч з вами, ми говоримо з вами і не дозволимо, щоб ця жахлива подія посіяла між нами розбрат».