Фото: irs.in.ua

З нагоди 500-річчя Реформації євангельські протестантські церкви провели урочисту академію в Національній Опері та підсумковий Форум у столичному Палаці «Україна».

Окрім віруючих різних протестантських церков, зазначені заходи відвідали вчені, високопосадовці, журналісти, громадські активісти, повідомляє Інститут релігійної свободи.

2

Під час Урочистої академії, яка відбулася 30 жовтня у Національному академічному театрі опери та балету України імені Тараса Шевченка, презентовано фільм Вахтанга Кіпіані«Реформація та її батько Лютер». Захід продовжився святковим концертом за участі Київського симфонічного оркестру і хору та Національної академічної капели «Думка» (диригент Вес Дженсон).

Відео дня

Більш масштабне святкування продовжилося 3-4 листопада у Національному палаці мистецтв «Україна», де відбувся підсумковий Форум «Реформація: уроки історії та завдання на майбутнє». Його учасниками стали керівники різних євангельських протестантських церков України, міністри та представники різних парламентських фракцій, вчені та численні іноземні гості.

3

рограма Форуму передбачала проведення, окрім пленарних засідань, тематичних секцій (майстер-класів) на теми: реформація церковного лідерства, благовістя у сфері науки та освіти, захист прав і свобод християн та церков, культура і мистецтво, сімейні цінності, соціальна та волонтерська робота, реформація медіа, громадська та політична робота, економіка і бізнес.

На розгляд учасників Форуму було представлено проект Резолюції Протестантських Євангельських Церков з нагоди святкування 500-річчя Реформації, в якій проголошується спільна позиція євангельських християн до богословських питань та різноманітних сфер суспільного життя.

Нагадаємо, що згідно Указу Президента України святкування 500-річчя Реформації відзначається в Україні на державному рівні.