Фото: bigpicture.ru

«Восхваляйте Господа і вдавайтеся возліянню» - девіз неортодоксальної церкви, розташованої недалеко від Йоганнесбурга, ПАР. Церква Габола (що в перекладі з мови тсвана означає «випивка») заохочує парафіян пити під час служби, повідомляє BigPicture.

5

Африка - домівка безлічі нетрадиційних церков і проповідників, які використовують різні дивовижні ритуали для залучення прихожан. Наприклад, один проповідник причащає парафіян, бризкаючи їм в обличчя спреєм від комах, а його колега з Преторії дає своїй пастві щурячу отруту. Але, мабуть, церква Габола першою вибрала алкоголь в якості основної теми.

2

У церкві хрещення звершується з використанням того алкогольного напою, який хочуть парафіянин. Також вживають алкоголь під час проповідей. Може здатися, що алкоголь і богослужіння - божевільна комбінація. Але засновник церкви Ціеци Макіті стверджує, що місія приходу - прихистити питущих, які були відкинуті традиційною церквою, і забезпечити безпечне місце, де ще й Богу можна поклонятися.

Відео дня
3

«Ми раді тим, кого традиційна церква звинуватила у пияцтві. Це простір для людей, які збираються разом в ім'я Бога, не соромлячись пияцтва. Це те місце, де можна пити, не боячись бути засудженим», - говорить Ціеци Макіті.

Ціеци Макіті заснував свою церкву всього два місяці тому, але в ній вже більше 500 членів, ще 2000 парафіян похрестили пивом і віскі. На даний момент всі парафіяни - чоловіки, але Макіті планує зробити церкву більш відкритою.

4

«Жінок ми не допускаємо, тому що у нас тут п'ють чоловіки, і ми не хочемо конфліктів. Ми будемо раді жінкам, але пізніше, коли наші парафіяни будуть до цього готові».

Неповнолітнім у цій церкві теж немає місця. Паства засідає в закладі з промовистою назвою «Таверна Фредді». Власник таверни говорить, що з тих пір, як Макіті заснував свою церкву, справи пішли краще. «Коли відкрилася церква, злочинність знизилася, а ми отримали великий відгук з боку суспільства», - заявив господар таверни Фредді Матебула.