Фото: tourdnepr.com

У лютеранській церкві Святої Катерини відкрили виставку, присвячену 500-річчю реформації церкви. Подивитися її можна до 10 листопада, про це повідомляють "Новини Дніпра" з посиланням на управління культури, національностей та релігій ДнепрОДА.

«Реформація – масштабна подія, яка вплинула на історію не лише церкви, а й всього європейського товариства з часів середньовіччя до наших днів. Її початком вважають виступ німецького ченця Мартіна Лютера, який 31 жовтня 1517 прибив до воріт Віттенберзького собору 95 тез. Вони містили суть церковних перетворень», - розповіли в управлінні.

Експозиція представлена на майже 30 банерів, за допомогою яких відвідувачі зможуть ознайомитися з історією Реформації та її фігурами.

Відео дня

«Всі охочі дізнаються, як діяльність Мартіна Лютера вплинула на життя середньовічної Європи й сучасного світу», - додали в управлінні.

Подивитися виставку можна до 10 листопада з 12 до 18 години в Євангелічно-лютеранській церкві Святої Катерини Дніпра.

Виставку «Here I stand – Мартін Лютер, Реформація і її наслідки» організували Генеральне консульство Німеччини в Україні та Євангелічно-лютеранська церква Святої Катерини в Дніпрі.