Фото: theguardian.com

Секретар і «особистий емісар світу» Далай-лами, тибетський чернець Тензін Дхонден, відсторонений від своїх обов'язків після того, як американський підприємець-буддист звинуватив його в корупції. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на "The Guardian".

Бізнесмен з Сіетла стверджує, що з 2005 по 2008 роки чернець користувався своїм становищем, щоб вимагати гроші у приватних осіб й організацій. Підприємець заявив, що Тензін Дхонден (Tenzin Dhonden) вимагав гроші у нього і низки інших благодійників, загрожуючи скасувати приїзд Далай-лами на запланований захід.

Тензін Дхондхен більше 15 років служив посередником між Далай-ламою та безліччю філантропів, знаменитостей, вчених і чиновників США, бажаючих зустрітися з духовним лідером Тибету. Широко відомий як «лама Тензін», 53-річний монах любить представлятися як «особистий емісар з питань миру» при Далай-ламі. Тепер він відсторонений від обов'язків секретаря та очільника благодійного Фонду Далай-лами. Сам Далай-лама сказав, що «глибоко вражений і стурбований» цими звинуваченнями.

Відео дня

У свою чергу, лама Тензін рішуче відкидає всі звинувачення. Він уклав контракт з відомою юридичною фірмою Patterson Belknap з Нью-Йорка, якій належить захищати його в суді. Адвокати вже заявили, що їх підопічному висунули необґрунтовані звинувачення, причому мова йде про події, що «мали місце більше 10 років тому, які представлені неточно, а інші діяння підзахисного не можуть вважатися незаконними, неетичними або навіть неналежними». На думку захисників, бізнесмен намагається «хибно і несправедливо заплямувати» репутацію секретаря Далай-лами. Джерело, близьке до лами Тензину, повідомило, що той стверджує, що всі суми надходили законним шляхом в оплату за підготовчі роботи та ділові витрати.