Фото: a-world.in.ua

Теракт біля коптської церкви в Єгипті був відвернений силами безпеки. Про це повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today".

Атаку на церкву Мар Гіргіс (св. Георгія) у місті Ель-Аріш на Синайському півострові влада розглядає у контексті інших терактів, які потрясли країну в другій половині жовтня. Це і напад на центральний банк Єгипту, й обстріл поліцейських, під час якого загинуло 16 правоохоронців.

Церква Мар Гіргіс вже піддавалася нападу під час християнських погромів у серпні 2013 року і з тих пір знаходиться під посиленою охороною. Біля неї чергують поліцейські і стоїть бронетранспортер.

Відео дня

Влада країни пообіцяла здійснити за свій рахунок ремонт постраждалої від вандалів церкви, проте до цих пір, з міркувань безпеки, роботи не ведуться, пише коптський сайт Watani. Храм сильно постраждав, але незважаючи на це в ньому проходять богослужіння.

Під час останньої атаки охорона вчасно розпізнала терористів і встигла підірвати їх машину на достатній відстані від церкви. Храм при цьому не постраждав.