Фото : надано Департаментом культурної спадщини республіки Південна Корея / РІА Новини

Археологи знайшли в південнокорейській провінції Канвон унікальне зображення "Тріади Будди", відлите в бронзі, вчені охрестили артефакт "національним скарбом". Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на місцеве видання "Korea JoongAng Daily".

Тріада заввишки близько 9 см була створена, як передбачається, в VI столітті. У центрі скульптури зображений Авалокітешвара (втілення співчуття всіх будд), а ліворуч і праворуч – бодхісаттві (просвітлена істота, яка діє на благо інших).

Спочатку вчені вважали, що статуя зроблена з бронзи, проте детальний аналіз показав, що вона спочатку була позолоченою. Артефакт відноситься до періоду "Трьох корейських держав" (57 рік до Р. Х. – 668 рік н. е.).

Відео дня

"Адміністрація міста Яньян назвала знайдену статую національним скарбом, як і кам'яну пагоду храму, знайденого раніше на цьому ж місці", - зазначає видання.

Скульптура є одним з небагатьох подібних творів тієї епохи, які дуже добре збереглися. За словами дослідників, риси обличчя й одягу всіх трьох будд виконані дуже деталізовано, що робить скульптуру унікальною.

Буддизм проник на Корейський півострів у IV ст. по Р. Х. Зараз цю релігію сповідують близько чверті населення Південної Кореї.