Фото: blagovest-info.ru

У ризькій Новій церкві святої Гертруди 21 жовтня відбудеться презентація першого латвійського видання Лютеранського катехізису й молитовника російською мовою з передмовою архієпископа Латвійської Євангелічно-Лютеранської Церкви Яніса Ванагса.

Як повідомляє «Благовіст-Інфо», видання «Короткий катехізис доктора Мартіна Лютера і лютеранський молитовник» було ініційовано російської лютеранської громадою Богоявлення та здійснено місією WordRus за фінансової підтримки латвійських і американських парафіян, а також фонду Rītdiena. Тексти надані фондом «Лютеранський спадок», і Євангелічною лютеранською Церквою Ингрии.

Катехізис призначений для безкоштовного розповсюдження в Латвії, а також в російськомовних громадах в країнах Євросоюзу. Перший тираж буде висилатися у громади Латвії, Естонії, Швеції й Фінляндії.

Відео дня

За словами пастора лютеранської громади Богоявлення Павла Левушкана, це видання стало відповіддю на запити віруючих: «Головне питання, яке ми собі ставили, було: що дійсно потрібно віруючому лютеранину кожен день? Я запитав парафіян нашої та інших латвійських громад. Вони сказали, що найбільш актуальною книгою після Біблії є короткий виклад віровчення й молитовник. Так народилася ідея випустити збірку, до якої увійшли Короткий катехізис доктора Мартіна Лютера - кращий виклад християнського віровчення, і молитвослов - зібрання найбільш відомих молитов на кожен день».