Фото: anglican.ink / Архиєпископ Глен Девіс

Найбільша англіканська єпархія Австралії, яка вважається оплотом консерватизму, відкрито підтримала боротьбу з прирівнюванням одностатевих союзів до традиційних шлюбів. Доля законопроекту буде визначена за підсумками поштового опитування, повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today".

Англіканський архієпископ Сіднея підтвердив, що його єпархія виділила мільйон доларів на фінансування кампанії проти легалізації одностатевих шлюбів у країні.

Відео дня

У своєму листі архієпископ Гленна Девіса, прояснив позицію єпархії, яку опоненти поспішили звинуватити в «гомофобії».

Серед критиків Сіднейської єпархії виявився, зокрема, настоятель англіканського собору св. Іоанна в місті Брісбен Пітер Кетт, який заявив, що церковному інституту слід було б виділити гроші на проект, що викликає менш гострі суперечки всередині Церкви.

А священнослужитель церкви св. Варнави в Сіднеї Майк Педжет написав у Фейсбуці, що хоча він і дотримується «класичного погляду на шлюб», він рішуче не згоден з рішенням своєї єпархії. Пожертвування мільйона доларів на кампанію проти одностатевих шлюбів «незрівнянне з фінансовою участю в інших проектах», вважає він. «Перед Церквою стоять такі проблеми, як домашнє насильство, відсутність у багатьох людей свого житла, права біженців, - додає Педжет. – Якщо у тебе є зайвий мільйон, чому б не витратити його на вирішення цих проблем?»

У своєму листі архієпископ Девіс заперечив на аргументи критиків.

«Наша участь в Коаліції за шлюб здійснюється не за рахунок нашої відданості соціальній справедливості, а завдяки цій прихильності, - заявив англіканський прелат. – Ми віримо, що християнські організації найкращим чином послужать на благо суспільства, якщо вони будуть діяти на основі християнської етики, беручи у свій штат і залучаючи в якості волонтерів християн».

Якщо більшість австралійців проголосує «за» одностатеві шлюби, це завдасть удару по каритативній діяльності Церкви, впевнений Девіс. «Досвід інших країн показує, що легалізація одностатевих шлюбів веде до того, що уряд визнає і фінансує лише ті благодійні організації, які проголошують так зване "дотримання рівності', – пише архієпископ. – Від християнських організацій вже вимагають, щоб вони брали на роботу співробітників, які не стоять на позиціях християнкої етики».