Фото: r500.ua

Делегація Ради Євангельських протестантських церков України 11 жовтня прибула з робочим візитом до Страсбургу, де цього тижня під час сесії ПАРЄ пройшов ряд заходів, присвячених 500-річному ювілею Реформації. Насичена програма дня розпочалась молитовним сніданком, на якому читали Слово Боже керівники різних протестантських конфесій України, представники європейських релігійних організацій, а також парламентарі різних країн світу, повідомляється на сайті r500.ua.

У центральному холі Асамблеї було відкрито експозицію, присвячену ювілею Реформації, що була організована парламентськими делегаціями кількох держав. Відкриваючи виставку, голова найбільшої політичної групи ПАРЄ - Європейської народної партії (Християнські демократи) Аксель Фішер зазначив, що Європа значною мірою завдячує своїм успіхом саме феномену історії Реформації.

Народний депутат України, керівник Центрального оргкомітету R500 Павло Унгурян став організатором круглого столу «Вплив Реформації на культурне, соціальне і політичне життя Європи», за участю політиків, вчених, керівників церков, експертів з більш ніж 20 європейських країн. У роботі круглого столу взяли участь також представники католицької та православної гілок християнства.

Відео дня

Під кінець вечора в приміщенні Європейської Парламентської Асоціації пройшла стратегічна дискусія на тему «Збереження та просування принципів Реформації на Європейському континенті».