Фото: pikabu.ru

BlessU-2, благословляючий робот став частиною інсталяції виставленої в Протестантській церкві Гессена і Нассау під час Всесвітньої виставки присвяченої Реформації. Виставка була проведена в тих краях, де колись Мартін Лютер висунув свої знамениті 95 тез, повідомляє "Седмиця".

Джерелом благословення, лякаючого парафіян і відвідувачів (цитується пророк Ісайя) став дивний робот з тілом банкомату, який вміє піднімати руки і возносити молитви. Незважаючи на скромний, у технологічному плані вигляд, робот викликав дискусію про взаємини між людством і машинами і можливістю використання останніх у справі технологічної реформації.

«Так, у нас є робот, яий благословляє. Це машина, що зачитує благословення», - розповідає преп. Фабіан Фогт, прес-секретар Протестантської Церкви Гессена і Нассау.

Відео дня

Робот BlessU-2 знає сім мов, може говорити чоловічим або жіночим голосом і вимовляє різні типи благословень: традиційне, дружнє, підбадьорливе. Для цього він може цитувати 40 різних біблійних уривків.

Метою інсталяції було не замінити пасторів на роботів, а поставити питання, такі як «Що таке благословення?», «Хто може благословляти?», «Чи може Бог благословляти через роботів?»