Фото: simvol-veri.ru

Патріарх Коптської Православної Церкви Тавадрос II заснував Єдиний центр віровчення для протидії єресям і назвав його на честь Святого Афанасія Великого, одного з грецьких отців церкви. Про це повідомляє «Благовіст-Інфо» з посиланням на fides.

Єдиний центр віровчення відкритий у приміському окрузі Маадія на південь від Каїра, а його будівля примикає до існуючого Інституту наукових досліджень і консультацій з питань шлюбу. Центр отримав ім'я Святого Афанасія Великого (285-373), архиєпископа Олександрійського, який прославився як непохитний борець з аріанською єрессю. Святитель Афанасій один протистояв впливовому аріанскому духовенству і чотирьох імператорів, який кілька разів виганяв його з кафедри, а тому увійшов в історію як «Athanasius contra mundum» (Афанасий проти всього світу). До 350 році він був єдиним єпископом неаріанского спрямування в східній Римській імперії. У 325 році супроводжував єпископа Олександра в якості секретаря перший Нікейський собор, де брав активну участь у суперечках про природу Христа, твердо відстоював його єдиносущність, і вніс великий внесок у формулювання Нікейського Символу віри.

Повідомляється, що Єдиний центр віровчення святого Афанасія «буде діяти під духовним керівництвом Патріарха Тавадроса II і Анба Даніеля, єпископа Коптської церкви в Маадія, а також буде залучати інших видатних теологів з числа коптських єпископів».

Відео дня

Єдиний центр віровчення буде нести ту ж місію, що й Служба з питань віровчення при Комісії коптських православних єпископів.