Фото: ria.ru

Основний текст церкви Іісуса Христа святих останніх днів повернувся до послідовників вчення Джозефа Сміта за 35 мільйонів доларів.

Як повідомляють "РИА Новости" з посиланням на "The Guardian", книга являє собою рукописну копію оригіналу, написаного самим Джозефом Смітом. Копію за рекордну для рукописів ціну церква Іісуса Христа святих останніх днів придбала у представників спільноти Христа, заснованої ранніми мормонами.

Мормони з'явилася в США в XIX столітті. Вони вірять, що навесні 1820 року 14-річному хлопчику Джозефу Сміту явилися "Бог Батько і Його Син Іісус Христос", від яких він дізнався, що Церкви, яка була створена Іісусом Христом, на Землі більше немає. Сміт вирішив виправити становище і створив "Церкву Іісуса Христа святих останніх днів". Столицею нової релігії стало засноване мормонами місто Солт-Лейк-Сіті. В якій би країні мормони не жили, вони завжди відстоюють інтереси США, оскільки свято вірять, що Христос після воскресіння відвідував Америку, і коли Він знову прийде на Землю, нова Свята земля буде на території нинішніх Сполучених Штатів.

Відео дня

Сьогодні церква мормонів - одна з найбагатших у світі. Її представники беруть активну участь у політичному житті.