Фото: rian.com.ua

Далай-лама XIV розповів, як знизити рівень стресу, і закликав лідерів держав відмовитися від насильства і вирішувати будь-які проблеми мирним шляхом, пам'ятаючи про єдність 7-мільярдного людства. Про це повідомляють "РИА Новости Украина".

"Подивіться на подію, яку вважаєте негативною, під різними кутами, а не лише під одним, і тоді вона вже не буде здаватися такою негативною. Так можна знизити рівень стресу", - сказав Далай-лама в Ризі на прес-конференції в рамках навчань, які він проводить для буддистів.

За його словами, коли люди дивляться на речі, то зазвичай сильно перебільшують їх привабливість чи непривабливість, на 90 відсотків самі привласнюють їм ті чи інші якості. Так виходить, коли люди чіпляються за нібито справжнє, незалежне існування речей. Але якщо усвідомити, що ніщо саме по собі не існує, а все існує лише обумовлено, завдяки причинно-наслідковим зв'язкам, то і "чыпляння", і спотворення сприйняття дійсності стане меншим. Важливе місце в духовній практиці займає, на його думку, медитація. Крім того, Далай-лама відводить дуже велику роль логічному аналізу.

Відео дня

"Частина моєї практики - це аналіз того, що відбувається під різними кутами... Погляд на все зі сторони допомагає долати гнів", - поділився буддійський наставник.