Фото: blagovest-info.ru

Ісламські бойовики народності рохінджа (рохинья) влаштували пожежу в буддійському монастирі в штаті Ракхайн в прикордонному районі М'янми.

Як повідомляють "РИА Новости" з посиланням на державне новинне агентство країни Myanmar News Agency, бойовики зробили пролом у прикордонному загородженні біля села Нан Тха Таунг, спалили декілька окремо розташованих будівель на території буддійського храму й пошкодили статуї Будди.

Збройні сили М'янми проводять масову операцію з очищення штату Ракхайн від ісламських бойовиків, яких ЗМІ називають "бенгальськими терористами". За даними державних ЗМІ країни, за минулі 10 днів у Ракхайні загинуло 400 осіб, з них 30 - військовослужбовці й поліцейські, інші 370 - ісламські бойовики народності рохінджа.

Відео дня

Рохінджа, нащадки бенгальців, переселених у Ракхайн британською колоніальною адміністрацією в XIX-XX століттях, складають більшість населення штату Ракхайн, проте громадянство М'янми серед них мають небагато. Влада вважає мусульман рохінджа нелегальними мігрантами з Бангладеш.