Фото: blagovest-info.ru

Жінка-єпископ Кей Голдсуорсі призначена на архієпископську кафедру міста Перт. Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Christian Today", вона змінить Роджера Херфта, який достроково залишає кафедру у зв'язку з тим, що він "не виправдав надій" Королівської комісії з розслідування сексуальних домагань до неповнолітніх.

Голдсуорсі народилася в австралійському штаті Вікторія в 1956 році. Останні 27 років свого життя вона провела у Перті: була капеланом Пертського коледжу, а в 2008 році стала першою жінкою-єпископом англіканської Церкви Австралії. Вона одружена й має двох дорослих синів-близнюків.

За словами самої Голдсуорсі, бути архієпископом – непросто: "протягом багатьох років це була важка ноша – з одного боку, важка і зобов'язує, але з іншого - сприятлива, тому що ти спілкуєшся з однодумцями... Я повернуся в Перт, щоб стати для людей єпископом. Я сподіваюся, що зможу внести свій внесок".

Відео дня

Цього року вона була нагороджена орденом Австралії за заслуги в галузі релігії і за те, що вона є "взірцем для жінок".

Кей Голдсуорсі визнала, що в останні роки педофільські скандали сильно похитнули авторитет англіканської Церкви та інших конфесій на загальнонаціональному рівні. "Сьогодні наша репутація – не на найвищому рівні. Ми дізналися про воістину страшні історії, жертви [педофілів] дуже сильно постраждали. Я дуже сподіваюся, що ми об'єднаємося і впораємося з цією проблемою", - сказала вона.

Кей Голдсуорсі посяде архієпископську кафедру 10 лютого 2018 року в соборі св. Георгія Перта.