Фото: mv.org.ua

У Мелітопольському міському краєзнавчому музеї 17 серпня відкрилася виставка «Реформація в Європі та її відгомони в євангельському християнстві Мелітопольщини».

Як повідомляється на сайті "r500.ua", на виставці представлена інформація про реформаторський рух у світі та історія євангельських громад Мелітопольщини XIX-XXI століть.

2

У тематичних підрозділах виставки приділено увагу періодів Громадянської війни, сталінських репресій, Другої світової війни та післявоєнного періоду. Історія окремих сімей, церковна література, обладнання підпільної друкарні, фотографії, особисті речі доповнюють спогади старожилів, перетворюючи окремі епізоди в захоплююче свідоцтво про життя й віру, любов і страждання, які випали на долю чотирьох поколінь мелітопольців.

Відео дня
3

Виставка організована в рамках заходів, присвячених 500-річчю Реформації в Європі, і 80-річчю пам'яті репресованих у 1937-1938 рр. Вона стала можливою завдяки співпраці євангельських церков Мелітополя, відділу культури, Мелітопольського краєзнавчого музею та Міжконфесійної ради християнських церков.