Фото: obrazovanie.by

Суд міста Худжанда на півночі Таджикистану визнав винним в екстремізмі й засудив до трьох років позбавлення волі пастора протестантської церкви "Сонмін Сонбогім". Про це повідомляють "РИА Новости".

"Пастор, 42-річний Бахром Холматов був затриманий у квітні поточного року при перевірці протестантської церкви з корейськими коріннями, в ході якої в нього була виявлена релігійна література, яку пізніше експерти визнали екстремістською", - сказав співрозмовник агентства, не повідомивши подробиць справи.

Спеціальна рада, створена при комітеті у справах релігій, спочатку досліджує релігійні книги й лише потім дозволяє їх видання в Таджикистані. Ті, хто не дотримуються норм закону, притягаються до відповідальності.

Відео дня

Влада Таджикистану стверджує, що християнський центр "Сонмін Сонбогім" не має офіційної реєстрації, тому їх діяльність на території країни є незаконною. При цьому на сайті, що належить корейській церкві, повідомляється, що центр "Сонмін Сонбогім" був офіційно зареєстрований в 2009 році в комітеті у справах релігій Таджикистану.

Християнський центр діє в Таджикистані з 1993 року і до прийняття нового закону про релігійну діяльність діяв як місіонерська організація. Нині в Таджикистані є понад 70 немусульманських центрів й організацій.