Фото: РИА Новости

Міністерство освіти Австралії почало перевірку у зв'язку з заявами пастора Баптистської церкви Свободи Кейта Пайпера, який назвав Коран "вірусом, який вражає мозок мусульман".

Як повідомляють "РИА Новости" з посиланням на "The Guardian", баптистська церква Свободи видає посібники для уроків з релігійних текстів спеціально для австралійських шкіл. Своє звернення з критикою ісламської релігії пастор опублікував на Youtube. Потім на нього звернули увагу ряд громадян, які поскаржилися в міністерство - їх не влаштовує те, що до шкільної освіти допускають організації, члени яких дозволяють собі ісламофобські висловлювання.

"Іслам і мусульмани, які слідують Корану, культурно несумісні з західними та християнськими цінностями", - заявив Пайпер.

Відео дня

У своєму відеоролику пастор розкритикував принцип мультикультуралізму, який призводить до того, що "діти стають мусульманами". Також священнослужитель піддав критиці систему освіти Австралії, яка, на його думку, "навчає дітей содомії" замість "справжніх західних цінностей".