Фото: izbirkom.org.ua

У селі Долинівка, на Одещині, почалися роботи з відновлення старовинної будівлі кірхи. Як повідомляє "ИзбирКом", за рахунок місцевого бюджету тут вже встановлюють паркан, який дозволить захистити будівлю від руйнації та потрапляння зловмисників.

2

Планується, що надалі кірха стане центром німецької культури, або оригінальним музеєм історії села, який би знайомив відвідувачів з місцевим культурно-історичним колоритом.

2

***У ХХ столітті очолював кірху пастор Адольф Гертер, який обслуговував 16 релігійних громад Аккерманського повіту. При духовному центрі села функціонував церковний хор, церковно-приходська школа, в якій навчалися всі діти округу. Після приходу радянської влади церкву розграбували і знищили, а німецькі поселенці були виселені або репресовані.

Відео дня

Зараз в кірсі відсутній дах, зруйнована дзвіниця, вибиті вікна та двері. Це трирівнева неоготична споруда. Окрасою церкви були стрілчасті вікна та масивні механічні годинники. Сходи в храм починалися від воріт, а двір був огороджений білим кам'яним парканом.