1

На щорічній зустрічі Міжнародної ради християн і євреїв, яка відбулася в Бонні, кардинал Райнхард Маркс, архієпископ Мюнхена і Фрайзінга, президент Конференції католицьких єпископів Німеччини, похвалив Євангелічну церква Німеччини (федерацію, яка об'єднує 20 протестантських спільнот) за засудження антисемітизму свого засновника - Мартіна Лютера. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на італійське видання "Servizio Informazione Religiosa".

«Це спонукає нас продовжувати йти цим шляхом [діалогу] з терпінням і наполегливістю», - сказав баварський прелат.

У свій роботі, написаній у 1543 році, «Про євреїв і їх брехні» Мартін Лютер закликав своїх послідовників підпалювати «синагоги чи школи, поховати і покрити брудом все, що не буде горіти, так, щоб ніхто більше ніколи не побачив їх каменю чи попелу. Я раджу, щоб їхні будівлі були знесені та зруйновані. Я раджу, щоб охоронні грамоти на дорогах були повністю скасовані для євреїв», - писав Лютер.

Відео дня

Щорічні збори Міжнародної Ради християн і євреїв на тему «Мартін Лютер і 500 років Традиції і Реформи в іудаїзмі та християнстві» відкрилися в Бонні 2 липня і триватимуть до 5 липня.

За словами кардинала Маркса, діалог з іудаїзмом збагатив «богослов'я, катехизм і проповідь» і призвів до «кращого знання християнської віри», а також до «нового серцевого співіснування християн і євреїв».

Міжнародна рада християн і євреїв - організація, що об'єднує 40 національних організацій з єврейсько-християнського діалогу.