Фото: savetibet.ru

Далай-лама одягнувся в університетський плащ і квадратну шапочку, щоб привітати випускників Каліфорнійського університету в Сан-Дієго. Про це повідомляє фонд «Збережемо Тибет!».

Коли тибетський духовний лідер піднявся на сцену із залу пролунали радісні привітання.

3

Після вручення Далай-ламі медалі Каліфорнійського університету Сан-Дієго ректор Прадіп Косла підніс йому квіткову гірлянду та намисто з символікою університету.

Відео дня

Далай-ламі також піднесли бейсбольну кепку університетської команди «Тритони».

"Зустрічаючись з молодими людьми, такими, як ви, я розумію, що ви майбутнє людства. І сьогодні на початку 21-го століття ви можете і повинні зробити світ кращим, щасливішим, щоб у ньому не було насильства і прірви між бідними і багатими. Старше покоління вже не доживе до кращих днів, а ви доживете", - сказав Далай-лама.

3

"Завдяки наполегливому навчанні сьогодні ви отримуєте дипломи. Я вас вітаю. Настав час подумати, на які цілі спрямувати набуті знання, як не створювати проблеми для інших, а будувати мирне суспільство. Величезна роль тут відведена душевній теплоті. Вам знадобляться рішучість та оптимізм, сила волі, впевненість у собі. Я знаю з особистого досвіду, що щира турбота про благополуччя інших зміцнює впевненість у власних силах", - додав він.

Далай-лама також висловив вдячність викладачам, завдяки праці яких нинішні випускники змогли отримати дипломи.