Фото: trassae95.com

Представники протестантських церков 14 травня зібралися на площі в Ізмаїлі Одеської області на спільну молитву, повідомляє інформагентство "Траса Е-95".

Також в Ізмаїлі пройшли святкові заходи, присвячені 500-річчю Реформації. У них взяли участь хори декількох протестантських церков, духовий оркестр "Кубей", віруючі, а також представники влади.

"Цей рік – неординарний для протестантської віри, відзначається 500-річчя з початку глобальних змін у релігії та історії, загалом. Ми, як представники влади, вітаємо і сприяємо відзначенню цієї дати. Величезне спасибі вам за вашу підтримку і ваші молитви за процвітання нашої країни і за наших земляків, які захищають на Сході країни незалежність. Завдяки вашим молитвам і їх ратному подвигу – над нами чисте небо", - заявив голова облради Анатолій Урбанський.

Відео дня

Учасники заходу відзначили важливість того, що влада лояльно і цивілізовано відноситься до різних релігійних течій.

***Президент України Петро Порошенко 26 серпня 2016 року підписав Указ № 357/2016 "Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації". У поясненні зазначалося, що дане рішення мотивоване бажанням влади продемонструвати позицію щодо підтримки протестантських релігійних організацій.

Початком Реформації прийнято вважати конкретну подію – Мартін Лютер, доктор теології Віттенберзького університету (Саксонія, Німеччина) 31 жовтня 1517 року прибив до дверей церкви рукопис з "95 тезами", у якому виступав проти зловживань католицької церкви.