Фото: zp-pravda.info

У рамках заходів з нагоди святкування 500-річчя Реформації у Запоріжжі відбувся форум представників протестантських церков «Рік реформації: Запоріжжя».  Про це повідомляє "Запорізька правда".

Старший пресвітер Об’єднання церков християн віри євангельської Запорізької області, єпископ Василь Гедаревич на урочистому відкритті форуму закликав усіх віруючих шукати відповіді на складні життєві запитання у Біблії.

Учасники заходу обговорили  нагальні проблеми і підходи до їх вирішення з точки зору християнської моралі і християнських цінностей. Зокрема, голова  благодійного фонду «Сім’я», доктор філософських наук Адріан Буковинський у своїй доповіді «Збереження сім’ї - пріоритет і позиція» зазначив, що в європейських країнах донині є міцними християнські традиції у сімейному праві.

Відео дня

Учасники форуму також зазначили, що проблеми розлучення, одностатевих шлюбів, зниження віку статевої зрілості можуть призвести до розвитку педофілії та популяризації різних видів девіантної статевої поведінки. Це відіграє негативну роль у розвитку нації.

Усі присутні підтримали вимогу до урядовців реалізовувати державну політику, де базовим пріоритетом буде задоволення потреб сім’ї, створеної законним союзом чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей.

Також на форумі обговорили низку інших нагальних проблем. А саме: «Внутрішня і зовнішня політика України: збереження християнської  ідентичності  і національних інтересів», «Алгоритм змін. Адвокація  цінностей через  організовану громаду», «Інноваційні продукти в освіті як стратегія оновлення».