Фото: obozrevatel.com

Засновник буддійського вчення, індійський царевич Сіддхартха Гаутама з'явився на світ близько двох з половиною тисяч років тому. Цей день також називають День Весак і в 2017 році він припадає на 10 травня, повідомляє "Обозреватель".

Для істориків день, рік і навіть століття народження цієї людини залишаються предметом дискусій, буддійська традиція стверджує, що Гаутама народився на 8-й день місячного місяця весак, і сталося це або в 624-му, або в 566 році до н. е.

Згідно з легендою, Будда народився в цей день, у цей же день досяг просвітління і в 543 році до н. е. в цей же день помер, досягши повної нірвани. Таким чином, одночасно відзначаються всі три найважливіші події в житті Будди.

Відео дня

У тих країнах Південно-Східній Азії, з цієї нагоди влаштовують пишні урочистості, що тривають деколи цілий тиждень. В Індії, Гонконгу, Таїланді, Тайвані, Шрі-Ланці, Південній Кореї День народження Будди оголошують вихідним.

В Індії паломники з усього світу приходять в Бодха-Гайю, щоб взяти участь у святі. Вони читають молитви, проповідують і ведуть релігійні дискусії, декламують писання буддизму, медитують і поклоняються статуї Будди.