Фото: Wikipedia

Пастор з Уганди спалив 17 квітня, у Великодній понеділок, кілька тисяч примірників Біблій. Алоізіус Бугінго, який очолює одну з сект, мотивував свій вчинок тим, що загальновизнаний англійський переклад, відомий як «Біблія короля Якова», є помилковим, брехливий і перекручує зміст Святого Письма. Про це сьогодні, 2 травня, повідомило інформаційне агентство "Благовест-Інфо".

Угандийское біблійне товариство (УБТ) рішуче засудило спалення Біблій. Організація має намір зібрати максимальну кількість доказів, щоб подати на Бугінго до суду за статтею 122 кримінального кодексу Уганди, що передбачає покарання за образу релігійних почуттів.

Фото: theugandatoday.com

Книги, спалені лідером секти, являли собою «Біблії короля Якова» (King James Bible). Цей переклад Священного Писання англійською був виконаний у 1611 році при королі Шотландії, а згодом й Англії Якова I.

Відео дня

Хоча цей текст визнаний у всьому християнському світі, Алоізіус Бугінго вважає, що цей переклад був навмисно спотворений і що його автори – «шанувальники демонів». Зокрема, пастора обурює той факт, що в Біблії короля Якова Святий Дух названий «Holy Ghost», а не «Holy Spirit». Оскільки в англійській мові слово «ghost» може позначати як дух, так і примари, Бугінго вважав, що перекладачі поклонялися привидам.