Фото: irs.in.ua

Народний депутат Сергій Лещенко, член парламентської фракції БПП та політради партії ДемАльянс, запропонував знести храм Церкви євангельських християн-баптистів на Печерську у Києві. Про це він заявив 26 квітня у мережі Фейсбук, коментуючи проблематику знесення радянських пам’ятників, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“У боротьбі за краєвид пропоную почати зносити з недобудованої церкви біля виїзду з мосту Патона та плавно перейти на знос потвори Куровського на Мечникова”, – заявив народний депутат Сергій Лещенко.

За християн-баптистів одразу заступилися і громадські діячі, і представники інших українських Церков, зауважуючи про неприпустимість зазіхання на таке фундаментальне право людини як свобода віросповідання.

Відео дня

Церква євангельських християн-баптистів має 400-літню історію, в тому числі на теренах України. 

Окрім того, що народний депутат Сергій Лещенко є членом парламентської фракції партії «Блок Петра Порошенка» та дописувачем видання «Українська Правда» (раніше – заступник головного редактора), він також обіймає керівну посаду в партії «Демократичний Альянс».

Як повідомляв ІРС, у липні 2016 року партія «Демократичний Альянс» змінила свій статут, керівництво та відмовилася від християнсько-демократичної ідеології.