2

У приміщенні Першої Одеської церкви євангельських християн-баптистів відбувся конгрес обласного об'єднання баптистських церков, присвячений 500-річчю Реформації, повідомляє "Одеса Медіа".

На конгрес приїхали представники церков з різних куточків Одещини. Відкрив збори духовий оркестр з Ізмаїла, який виконав духовний гімн України «Боже великий єдиний нам Україну храни».

Першим виступив народний депутат України Павло Унгурян, який є головою Всеукраїнського комітету з відзначення 500-річчя Реформації. Розповівши про те, яку роль відіграла Реформація в долях багатьох країн світу, вивівши їх у передові за всіма основними показниками, він закликав своїх одновірців робити все від них залежне для зміни на краще ситуації в країні.

Відео дня

Зі словами проповідей, в яких говорилося про причини виникнення Реформації, про її вплив на становлення української державності та про сьогоднішній розвиток церкви, виступили Володимир Помазков, ректор Одеської богословської семінарії та Валерій Антонюк, голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.