Фото: ito.vspu.net

Чернівчанин Микола Гунько зареєстрував петицію про перейменування Центральної площі на Площу Реформації. Про це чоловік написав на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє 0372.ua.

"По прикладу столиці Латвії, де нещодавно з'явилася площа Реформації, можемо запросити на відкриття площі Реформації в Чернівцях президентів України та Німеччини, що гарантовано сприятиме інвестиційній привабливості нашого міста" - пише пан Микола.

"Цілком погоджуюсь з чернівчанами, що ні парк на околиці міста, ні вулиця Комарова не відповідають рівню епохи Реформації, яка докорінно змінила хід світової історії - відновила свободу слова і цінність людського життя, дала поштовх розвитку науки, медицини, освіти, економіки, культури і мистецтва", - зазначає автор петиції.

Відео дня

Термін "реформація" в перекладі з латинської - "відновлення до належного стану". Реформація в XVI столітті відбулася в Німеччині, Швейцарії, Нідерландах, Великобританії, скандинавських країнах. По той бік Атлантики принципи реформації втілили в життя США та Канада.

Відповідно до указу президента в 2017 році Україна разом з західним світом відзначає 500-річчя Реформації, поділяючи цінності, втілені в практичне життя в сучасних найбільш економічно розвинутих країнах.