Фото: cheline.com.ua

Нещодавно зареєстровано статути релігійної організації «Харизматична релігійна громада повного Євангелія «Відродження» в трьох містах Чернігівської області. Про це повідомляє Чeline з посиланням на розпорядження голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча.

«Харизматична релігійна громада повного Євангелія «Відродження» в місті Чернігові» з’явилася в Чернігові, Ніжині та Прилуках.

Харизмати – це євангельський рух у християнстві, що сформувався під впливом п’ятидесятництва. Вважається, що у світі більше ніж 600 мільйонів п’ятидесятників і харизматів. Саме стільки християн ідентифікують себе як послідовників цієї течії. За даними експертів, у світі налічується 140 мільйонів католиків-харизматів. Людину буде визначено, як «харизмата», якщо вона сама ототожнює себе з харизматичним рухом, бере участь у характерних їм переживаннях та усуспільненні, читає їхню літературу, ходить на харизматичні збори, залучається до елементів богослов’я і способу життя, що випливають з цього руху.

Відео дня

***Релігійні організації харизматичних церков в Україні становить приблизно 14 % від загальної кількості протестантських громад України, або 4 % загальнодержавної мережі релігійних організацій. Відтак, простежується тенденція до збільшення впродовж останніх 4 років питомої ваги харизматичних релігійних організацій у загальнодержавній складовій.