Фото: ria.ru

Лідер однієї з чотирьох шкіл тибетського буддизму, Трінлє Тхае Дордже, визнаний в якості Кармапи XVII деякими з послідовників віри, склав монаші обіти й одружився на подрузі дитинства, повідомляють "РИА Новости" з посиланням на Hindustan Times.

"У мене є передчуття, що моє рішення одружитися буде мати позитивний вплив не тільки для мене, але і для мого роду. Для всіх нас це стане чимось прекрасним і корисним", — наводить видання слова Трінлє Тхае Дордже.

Однак Трінлє Тхае Дордже не відмовився від титулу Кармапи і збирається продовжувати свою діяльність в якості переродження лідера буддійської школи.

Відео дня

Обраницею лами стала його 36-річна подруга дитинства з Бутану. Сам же Трінлє Тхае Дордже народився в Тибеті в родині високого лами і жінки, яка походила з тибетського дворянства. Згідно з офіційною біографією, хлопчик у півтора роки оголосив себе реінкарнацією Кармапи.

Популярність же конкурента Трінлє Тхае Дордже за звання Кармапи XVII обумовлена тим, що його визнав сам Далай-лама XIV.

***Кармапа — голова лінії Карма Каг'ю, який жив у XII столітті. Оскільки, згідно з вченням Будди, всі істоти перероджуються, а просвітлені майстри перероджуються свідомо, після смерті Кармапи його послідовники стали шукати людину, в яку він переродився. Причому кожен Кармапа в кінці свого життя залишає лист або увісні дає настанови про те, де можна буде знайти його наступне втілення. Також стверджується, що, народившись знову, Кармапа може сам себе впізнавати, заявляючи в ранньому дитинстві: "я — Кармапа". В даний час думки розділилися. Частина кагьюпінців визнає переродженням Кармапи Трінлє Тхае Дордже, але більшість інших лам вважають своїм лідером Ургьена Трінлє Дордже.