Фото: odessamedia.net

В Одесі пройшов круглий стіл на тему «500 років Реформації і сучасні виклики України». У заході взяли участь вчені і фахівці наукових та освітніх установ, громадські та релігійні діячі, повідомляє "Одеса медіа".

В рамках круглого столу для учасників і слухачів відбулася презентація унікальних архівних видань з історії Реформації і реформатських течій, які зберігаються у фонді відділу рідкісної книги педуніверситету.

В процесі обговорення історичної спадщини Реформації для соціально-економічного розвитку провідних економік світу було піднято питання практичного застосування принципів Реформації для відродження України.

Відео дня
5

Пастор Євангельської Реформатської пресвітеріанської церкви Валерій Задорожний розкрив духовну суть протестантської трудової етики і підкреслив, що ці принципи сприяли економічному розвитку і процвітанню тих регіонів Європи, де був прийнятий протестантизм, а чесна праця, в якій виявляється творчість людини, є гідним і славним засобом прославлення Бога.

Організатори зробили основний висновок: ідеї та принципи Реформації можна і потрібно практично втілювати в Україні. Можливо, саме сучасна Реформація України – це один з основних шляхів, який може призвести Україну до суспільного миру і економічного процвітання.