Фото: dumskaya.net

Тиждень протестантської культури в Одесі, присвячений 500-річчю Реформації, почався з мітингу. Представники кількох парафій Німецької (НЄЛЦУ) євангельської лютеранської церкви України зібралися перед будівлею кафедрального собору Святого Павла. Мирний пікет ледь не переріс у бійку, повідомляє новинний сайт "Думська".

Протестанти прийшли під Кірху, протестуючи проти дій нинішнього предстоятеля НЄЛЦУ. Вони звинувачують єпископа Сергія Машевські в узурпації влади, рейдерському захопленні громади як юридичної особи, звільненні неугодних і захоплення приміщень громад області.

Фото: dumskaya.net

За словами пікетувальників, саме через дії Машевські, материнська Євангельської-лютеранська церква Баварії, на чиї кошти колись була відтворена одеська Кірха, припинила контакти зі своєю дочірньою організацією в Україні. За свій рахунок врятувати храм від можливого руйнування (в 2015 році будівля накренилася на 10 см внаслідок прориву теплотраси) НЄЛЦУ не в змозі.

Відео дня

"За час своєї роботи Машевські встиг вигнати з церкви 2/3 служителів, більше половини всіх громад, займається захопленням будівель і розпродає майно. Він вибудовує вертикаль влади, хоча протестантська церква за своєю структурою управління завжди була демократичною. Всі комітети, які раніше контролювали витрати коштів єпископату, скасовані, а контакти з іноземними донорами розірвані", — розповів колишній пастор громади села Петродолинське Олександр Грос.