Фото: amic.ru

Як досягти гармонії і внутрішнього комфорту, розповів названий "найщасливішою людиною на Землі" тибетський монах Матьє Рікар. При цьому в інтерв'ю журналу GQ він зізнався, що цей статус його засмучує, але він щодня працює, щоб стати щасливішими, повідомляє АМИЦ.РУ.

Як пише РИА Новости, своє прізвисько 70-річний Матьє Рікар отримав в 2008 році, коли погодився на участь у дослідженні нейробіолога Річарда Девідсона. Вчений підключив до голови ченця 256 датчиків. Сканування показало дуже високий рівень випромінювання ділянки мозку, що відповідає за свідомість, увагу, навчання і пам'ять. Нейробіолог стверджує, що таке він бачив уперше. Девідсон заявив, що така активність мозку дозволяє ченцеві мати "аномально великий потенціал для щастя і знижену схильність до прояву негативу".

Чернець спочатку намагався сховатися від слави. Він стверджував, що знає людей, які більш щасливі. За порадою Рікар звернувся до Далай-лами. І той відповів, що світ має потребу в ньому. "Якщо вони хочуть, щоб ти був найщасливішою людиною, то будь нею", — сказав Далай-лама тибетському ченцю.

Відео дня

Матьє Рікар написав кілька книг про те, як досягти щастя. Особливо популярною стала книга "Монах і філософ".

Головним для досягнення щастя, на думку Рікара, є здатність уникати порівнянь. "Так, ми не порівнюємо себе з Біллом Гейтсом. Але зате порівнюємо себе зі своїми сусідами. Але навіщо взагалі це потрібно?!", — говорить чернець. За його словами, саме порівняння себе з кимось є "вбивцею щастя".

За словами ченця, щастя — це вміння, якому "потрібно навчитися". Рікар радить щодня по 15 хвилин тренувати свій розум, думаючи тільки про хороше. Отримати позитивні емоції, на думку ченця, можна з допомогою доброзичливості і альтруїзму.