Фото: mig.com.ua

В Центрі національних культур "Сузір'я" Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки пройшов "круглий стіл", присвячений святкуванню в Україні 500-річчя Реформації, повідомляє МИГ.

Захід пройшов за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. Учасниками заходу стали керівники протестантських релігійних громад міста, школярі та студенти ЗНТУ.

Яків Бринза, пастор церкви "Відродження" та представник обласного оргкомітету з відзначення 500-річчя Реформації, розповів про актуальність такого поняття як реформація зараз.

Відео дня

З доповідями виступили голова Церковної ради Євангелічної менонітської громади Борис Леткеман і викладач Запорізького Біблійного коледжу Кен Сірз. Вони розповіли молодим людям про історичні, економічні, політичні причини Реформації і важливості духовного життя в сучасному світі.

Кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії і політології ЗНТУ Владислав Волобуєв зупинився на історичних аспектах і паралелях подій 500-річної давності і сучасної історії.