Фото: ria.ru

Церемонія прощання з помер, у жовтні минулого року, королем Таїланду Пхуміпхоном Адульядетом (Рамою Дев'ятим) та кремація його останків призначені на кінець грудня, повідомляє РИА Новости з посиланням на газету Bangkok Post.

Король Пхуміпхон Адульядет, царював в Таїланді більше 70 років, був шанований підданими. Помер він 13 жовтня 2016 року. Після смерті монарха в країні був оголошений траур терміном на 1 рік. З моменту встановлення церемоніальною урни з бальзамованим тілом короля в тронній залі Дусіт Маха Прасат в жовтні 2016 року більше 5 мільйонів осіб відвідали тронну залу, щоб попрощатися з покійним монархом.

1 березня було прийнято рішення про проведення п'ятиденної церемонії прощання і кремації останків покійного монарха 25-29 грудня 2017 року.

Відео дня
Фото: ria.ru

В перший день прощання відбудеться буддійський ритуал з участю членів королівської сім'ї.

У другий день траурних заходів тіло монарха буде перевезено на Головну площу Бангкока (Санам Луанг), на яку виходять ворота Великого королівського палацу, і поміщено всередину похоронного багаття, що представляє собою багатоярусну конструкцію з дерева цінних порід у вигляді культової споруди, що нагадує індуїстський храм, і символізує гору Меру, центр всесвіту і обитель індуїстських богів.

На другий день траурних заходів відбудеться кремація тіла покійного монарха.

Третій день церемонії буде присвячений збору кремованих останків покійного короля.

На четвертий день відбудеться буддійський ритуал молитви за душу покійного короля в тронній залі Дусіт Маха Прасат.

На п'ятий, заключний день траурних заходів, відбудеться церемонія жертвування їжі буддійським ченцям і церемонія поховання урни з прахом покійного короля в усипальниці королів династії Чакрі.