Фото: ria.ru

Зіткнення поліції з буддійськими ченцями відбулося 20 лютого біля воріт храмового комплексу Ват Тхаммакай в Таїланді, постраждала одна з прихожанок храму, повідомляє РИА Новости з посиланням на газету "Кхом Чат Лик".

Ченці спробували вранці в понеділок прорвати поліцейський кордон, виставлений біля одних із воріт храму для запобігання припливу парафіян на його територію для захисту ченців і колишнього настоятеля Пхра Тхаммачайо, оголошеного в розшук за звинуваченням у сприянні корупції і прийом пожертвувань грошима, отриманими в результаті шахрайства, в розмірі близько 40 мільйонів доларів.

Жінка 54 років випадково опинилася в епіцентрі зіткнення, її збили з ніг, впавши, вона отримала численні травми. Її негайно доставили в лікарню.

Відео дня

Минулого тижня тисячі поліцейських були спрямовані на проведення обшуку на території храму, площею 400 гектарів. Обшук тривав два дні (нічні обшуки в Таїланді не проводяться), однак знайти оголошеного в розшук і заочно арештованого ченця поліцейським не вдалося.

Вранці в понеділок влада оголосила про відключення подачу електрики і води на територію храму "для полегшення розшуку". Керівники розшукової операції, провідні співробітники Департаменту особливих розслідувань (ДОР), вважають, що Пхра Тхаммачайо все ще перебуває на території Таїланду і ховається в околицях храму.

Прихильники буддійського іровчення і чернечого ордену Тхаммакай, заснованого в 1972 році Пхра Тхаммачайо, з'їжджаються в "облогу" храм з усієї країни, щоб захистити свого духовного лідера. Представники храму заперечують всі звинувачення в адресу Пхра Тхаммачайо.