Фото: riakalm.ru

У Хайдарабад, штат Телангана (Індія), відбулося відкриття південно-азіатського відділення «Центр за етику і цінності, що ведуть до трансформації». Це спільна ініціатива Центру, що працює на базі Массачусетського технологічного інституту й уряду штату, повідомляє РІА Калмикія.

Його Святість і губернатор Телангани Нарасімхан урочисто заклали перший камінь майбутньої будівлі і посадили кілька саджанців, які будуть прикрашати територію комплексу. У церемонії також взяли участь заступник головного міністра Мохамад Махмуд Алі і міністр промисловості і технологій Калванкутла Тарака Рама Рав.

Губернатор зауважив, що за індуїстським звичаєм слід піднести молитви про мир. Його Святість погодився, однак додав, що молитви потрібно підкріплювати справами, в тому числі, тренуванням розуму.

Відео дня

На розташованому неподалік відкритому стадіоні виставкового комплексу «Хайтекс» Тензін Приядарши, засновник «Центру за етику і цінності, що ведуть до трансформації» під егідою Далай-лами, привітав близько тисячі присутніх під гігантським навісом, а також 15 тисяч глядачів, що стежили за зустріччю через пряму інтернет-трансляцію.

Його Святість почав своє звернення словами: «Я завжди називаю людей, які прийшли на зустріч зі мною, братами і сестрами, бо вважаю себе просто одним з 7 мільярдів чоловік. Ми всі члени однієї великої людської родини. Ми всі – королі і королеви, духовні лідери і бідні однаково народжуємося і вмираємо. Ось чому так важливо пам'ятати про єдність всього людства. Куди б я не йшов і з ким би не розмовляв, я намагаюся просувати цю ідею, сподіваючись позбавитися від перешкод між нами. При кожному зручному випадку я усміхаюся, і зазвичай мені дарують усмішку у відповідь, це робить людей щасливими».

Далай-лама зазначив, що ахімса, тисячолітня індійська традиція, теж спирається не на страх, а на впевненість і співчуття. Прикладом тому є міжрелігійна гармонія, процвітаюча в Індії.

Місцеві віросповідання, такі як індуїзм, джайнізм, буддизм і сикхізм мирно співіснують з іноземними релігіями, засвідчуючи про справжню терпимість та взаємоповагу.

Його Святість зазначив, що, безумовно, то тут, то там виникають складності, але в цілому Індія – єдина країна світу, де всі основні релігійні традиції живуть пліч-о-пліч у взаємній повазі.